Receptet är för 4 personer
Kycklingsallad
600g färsk strimlad kycklingfilé
4st blad krisp eller isbergssallad
100g tärnad knaperstekt bacon
Kärnorna från ett granatäplle
1st tärnad mango
1st strimlad morot
12st strimlade sugar snaps
1st stirmlad paprika
12st halverade babyplommontomater
Krydda kycklingen med salt & svartpeppar. Stek i kokosfett , låt rinna av på hushållspapper.
Lägg upp snyggt & servera med Ceasardressing
Ceasardressing
2 vitlöksklyftor
2 st äggulor
1,5 dl olivolja
3 st sardeller
2 dl zestriven parmesan (finrivet)
1 msk vitt vin
1 msk dijonsenap
1 msk färskpressad citron
ev. vatten för utspädning och konsistens
salt och peppar
Använd en mixer när du gör dressingen, det är enklast. Lägg i alla ingredienser förutom oljan och kör mixern på fullt ös tills det blir en fin massa, sänk hastigheten och strila ner oljan, om massan är för tjock så spä med vatten tills du får en dressing som fortfarande är ganska tjock men ändå rinnig.
Med två vitlöksklyftor blir den här dressingen ganska vitlöksstark, ta bort en om du vill ha den mildare.
Oh vad gott :D
skriven