Sötsur sås innehåller vanligtvis väldigt mycket socker men vi gjorde en variant där vi försökte hålla ner sockermängden så mycket det går och ändå smaka som den sötsura sås man får på kinarestauranger.
Vill man ändå använda vitt socker så får man dubbla mängden i receptet.
Sötsur sås
150 ml ananasjuice utan tillsatt socker
100 ml ketchup (Felix stevia)
100 ml risvinäger
1 msk ljus soya
2 msk sötning ex, sötrix
½ msk potatismjöl
Blanda alla ingredinserna och ge ett snabbt uppkok för att tjockna lite.
Kycklingspett
800g kycklinglårfilé
800g kycklinglårfilé
Skär kycklingen i mindre bitar. Lägg i marinaden i 30 minuter. Trä på spett och grilla eller stek tills de får en kärntemperatur på 70 grader.
Marinaden
1dl Thai sötsur chilisås
½dl japansk soya
3msk honung
1msk hackad färsk chili
1msk riven färsk ingefära
3msk honung
1msk hackad färsk chili
1msk riven färsk ingefära
1st riven vitlöksklyfta
2msk risvinäger
Koka ner alla ingredienser tills marinaden blir tjock, låt svalna lite innan du lägger i kycklingen.