
Gammeldags bakverk som fanns redan på 1500-talet, intaget av Tyskarna till Sverige och avnjöts med mjöd vid festliga tillfällen.
180 g vetemjöl
300 g mjölk
2 ägg
5 g salt
40 g porter/mörk öl
300 g mjölk
2 ägg
5 g salt
40 g porter/mörk öl
strösocker
struvjärn
kokosfett
Blanda samtliga ingredienser till smeten.
Värm upp en kastrull med kokosfett till 180 grader. Värm upp struvjärnet i fettet.
Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet.
Låt rinna av på hushållspapper och doppa i socker.
Värm upp en kastrull med kokosfett till 180 grader. Värm upp struvjärnet i fettet.
Doppa järnet i smeten, smeten ska nå upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet.
Låt rinna av på hushållspapper och doppa i socker.
Gott!
skriven