Det här är en rätt som man kan äta bara som den är utan tillbehör, man kan även skippa prosciutton så blir den helt vegetarisk, vi valde dock att grilla en köttbit till men det skulle oxå gå bra ihop med fisk.
Framför allt så var det vansinnigt gott !
4 stora Portobello
2msk olivolja
2msk balsamicovinäger
Salt & svartpeppar
Börja med att pensla hattsidan på svampen med en blandning på olivolja & balsamicovinäger, salt och peppar.
Spara hälften av blandningen.
Baka av svampen på 225 grader i 8 minuter.
Ta ut ur ugn och vänd på svampen, pensla resterande på undersidan av hatten.
1 burk cannelinibönor
2 klyftor vitlök finhackat
½ dl finhackd schalottenlök
1tsk finhackad färsk rosmarin
2msk hackad persilja
4 skivor skuren prosciutto
2 nävar babyspenat
Salt & svartpeppar
2dl riven parmesan
Stek allt utom parmesan på lite lägre värme i en stekpanna, var försiktig när du blandar runt så inte bönorna blir mos.
Fyll bönblandnigen i den penslade Portobellon, fördela jämt och strö över parmesanosten.
Gratinera i ugn på 200 grader i 10 minuter.
Aromsmör på Karl-Johansvamp
20g Torkad Karl-Johan (blötlagt och finhackad)
150g smör
s/p
½tsk Italiensk salladskrydda
4-5 droppar sriracha (stark asiatisk sås)
2msk schalottenlök
Stek Karl-Johan och lök i en klick smör.
Låt svalna, blanda med smöret och övriga ingredienser.