Det här kan nog vara den godaste kinarätten som vi någonsin har ätit och den slår det mesta vi har varit med om när vi käkat ute på kinakrogar, är ni som oss galen i det asiatiska köket så kommer ni också tycka att det är helt fantastiskt gott !
Marinad till kycklingen
1msk soya
2msk risvinäger
1½tsk maizena
500g kyckling i kuber/bitar
Blanda ihop och vispa tills maizenan har löst sig, låt stå 10min. och blanda sen ner kycklingbitarna, blanda väl.
Marinera i 30 min.
Sås
2msk balsamicovinäger
2tsk soya
2tsk hoisinsås (färdigköpt)
2tsk sesamolja
4tsk honung el. socker
1tsk maizena
½tsk mortlad sichuanpeppar
Vispa ihop och ställ åt sidan.
Woka
2msk jordnötsolja
8-10 torkade röda chilis hackade
3st vårlökar skivade (vitt & grönt separerat)
2st mosade vitlöksklyftor
1tsk färsk ingefära
2dl cashewnötter
Hetta upp en wok eller en större stekpanna tills det nästan ryker, slå i jordnötsoljan och chilin, woka/stek chilin ca:30sek. Lägg i kycklingen med marinaden och fräs runt 2-3 min.
Lägg i det vita från vårlöken tillsammans med vitlöken och ingefäran och fräs ytterligare 30 sek.
Slå på såsen och cashewnötterna och fräs 2minuter till.
Lägg upp på serveringsfat och garnera med det gröna från vårlöken.
Servera med osaltat Basmatiris.