Enkel och väldigt god laxrätt med asiatiska smaker. Kan göras som både förrätt eller huvudrätt.
120g filéead lax
1 dl porter
0,5 dl soya
2msk Gari (inlagd ingefära)
1msk socker
1msk salt
Gör så här:
Blanda porter med soya, socker och salt.
Skär laxen i 1 cm tjocka skivor
Slå över marinaden över laxen och låt den marinera i ca 50 min.
Pepparrotsemulsion
Vispa 1st äggula med 1tsk dijonsenap, häll i oljan droppvis under kraftig vispning. Lägg i riven pepparrot efter smak. Smaka av med s/p
1 dl porter
0,5 dl soya
2msk Gari (inlagd ingefära)
1msk socker
1msk salt
Gör så här:
Blanda porter med soya, socker och salt.
Skär laxen i 1 cm tjocka skivor
Slå över marinaden över laxen och låt den marinera i ca 50 min.
Pepparrotsemulsion
Vispa 1st äggula med 1tsk dijonsenap, häll i oljan droppvis under kraftig vispning. Lägg i riven pepparrot efter smak. Smaka av med s/p
Koka grön sparris i lättsaltat vatten med en stång skivat citrongräs i 4 minuter.
Servera med några skivor Gari.
Hur mycket olja använder du ungefär till pepparrotsemulsionen?