
I Italien väljer man ofta hög fokus på bra råvaror framför snygga lägg på tallriken. Detta är typiskt en sån rätt, inte så vacker men otroligt god.
Receptet är för 4 personer
Piccata Milanes
4st skivor kalvinnanlår á 150g
3st ägg
80g riven parmesan
1dl mjöl
1msk salt
1tsk svartpeppar
50g smör
3msk olivolja
Vispa ihop äggen med parmesanen. Blanda mjöl salt och peppar. Vänd skivorna först i mjölblandningen doppa sedan i äggblandningen. Stek i smör och olivolja på medelvärme 3 minuter på varje sida.
Tomatsås
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
300g hela tomater på burk
1st finhackad gul lök
3st finhackade vitlöksklyftor
3msk olja
1msk kalvfond
Salt och svart peppar
Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Salt och svart peppar
Fräs lök och vitlöken i oljan, slå på tomaterna och buljongen, låt sjuda i 15 minuter, mixa med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Risotto
4dl avorioris
30g smör
20g torkad Karl-Johansvamp
1st finhackad bananchalottenlök
2st finhackade vitlöksklyftor
2dl vitt vin
½l hönsbuljong
100g grovt riven parmesan
Salt
Svartpeppar
Fräs lökarna, svampen i smör i 1 minut tillsätt riset och fräs ytterligare några minuter utan att det tar färg. Tillsätt hälften av vinet, späd buljong lite i sänder under omrörning, när buljongen absoberat så tillsätt mer buljong och när all buljong är tillsatt så häll i resten av vinet och låt sjuda under omrörning tills riset fått en bra konsistens. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.