Grillad Hälleflundra med tomatsallad och smaschad potatis

 
Hälleflundra är en av våra favoritfiskar att grilla, dels för att det är en otroligt god fisk men även för att den har en bra fast konsistens i köttet och därmed bra att lägga på grillen. Till det serverade vi Smaschad potatis (Länk) och en enkel men ack så god tomatsallad.
 
Recept för 4 pers.
 
Grillad Hälleflundra
4X160g. bitar av Hälleflundra
1L vatten
1dl salt
olivolja till pensling
 
Vispa vatten och salt tills saltet har löst sej, lägg i fisken och låt rimma 10min. 
Torka av med papper, pensla sedan med olivolja, grilla på direktvärme på båda sidorna tills du får en kärntemp på 44 grader. Ta bort från grillen och låt vila 3 minuter.
 
Tomatsallad med en emulsion på balsamico
12st cocktailtomater
15cm tärnad gurka
1st finhackad vitlöksklyfta
2msk finstrimlad basilika
2msk finhackad schalottenlök
2msk kapris
Salt
Grovmalen svartpeppar
 
Balsamicoemulsionen
1msk balsamico
3msk olivolja
 
Halvera tomaterna och lägg i en skål med vitlök, kapris, basilika och lök, krydda med salt & peppar och rör om.
Lägg balsamicon i en liten skål och häll på oljan i en tunn stråle under kraftig vispning tills den blir tjock.
Blanda med tomatsalladen.
 
 

Kommentera inlägget här :