Medelhavskyckling

 
En väldigt enkel och god rätt som passar bra i vårvädret och här använde vi sånt som låg i halvtomma burkar och rester från halvanvända citroner, vårlökar och vitlökar. Så bra att rensa ut emellanåt så man slipper slänga sånt som annars bara ligger och torkar bort. 
 
Receptet är för 2 personer
 
2st kycklingfiléer 
2dl svarta oliver
8st cocktailtomater
2st tunnskivade vitlöksklyftor
1/2dl olivolja + till att pensla kycklingen
8st kvistar färsk timjan
4st vårlökar skurna i 2cm bitar
1/2 skivad citron
2tsk flingsalt
1tsk grovmalen svartpeppar
 
Rubb till kycklingen
1msk paprikapulver
1tsk salt
1msk citronpeppar
1krm cayennepeppar
 
Blanda allt i en skål
 
Börja med att dela kycklingfiléerna på längden och rubba in kryddblandningen. Låt dra i 1 timme.
Grilla på kolgrill eller grillpanna tills du får grillränder på filéerna och citronen. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Lägg på övriga ingredienser och stek i ugnen på 150° tills du får en kärntemperatur på 70 grader. Servera med ugnsrostad potatis och någon kall sås.
 

Kommentera inlägget här :