Lyxigare Husvagnsmiddag med egenodlade bönor och tomater

 
Varför ska man inte lyxa till det lite när man bor i husvagn. Här kommer ett tips på en lyxig rätt som man gör det mesta på grillen. Vi serverade denna rätt med en supergod bönsallad på våra egenodlade brytbönor, vi smaksatte den med citronsaft, citronzest, vitlök, hackad mandel, olivolja, hyvlad parmesan, salt och grovmalen svartpeppar.
 
Receptet är för 2 personer
 
Grillspett
360g nötkött (oxfilé, ryggbiff, rostas eller något annat mört nötkött)
 
Skär köttet i lagom stora kuber, lägg ner köttet i marinaden och låt marinera i 30 minuter.
Trä köttet på 2st blötlagda spett och grilla till önskad kärntemperatur, själv valde jag 54°
 
Grillmarinad
½dl ketchup
½dl svensk honung
½dl sriracha
½dl HP sås
½dl vatten
½dl matolja
1msk tomatpuré från Mutti
1msk socker
1msk Peruvian Jalapeño Lime seasoning från Birkaknivar
1msk Herbes de Provance från Birkaknivar
1msk vitlökspulver
1msk lökpulver
1msk torkad timjan
½tsk svartpeppar
1tsk Kosher salt från Birkaknivar
1tsk chipotle pasta från Santa Maria
2st stora el. 4st små mosade vitlöksklyftor
 
Blanda allt i en kastrull och låt koka upp på låg värme under omrörning, puttra 1-2 minuter, ta bort från värmen och låt svalna innan den läggs på burk med tättslutande lock.
 
 

Bearnaisesås
2msk finhackad lök 
3msk vitvinsvinäger 
½dl vatten 
1st persiljekvist 
1tsk torkad dragon 
3äggulor  
200g smör 
1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad 
Cayennpeppar 
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Koka upp vatten i en stor kastrull för att användas som vattenbad. 
Smält smöret och håll det varmt. 
Lägg lök, vinäger, vatten, pepparkorn, persilja och en tesked torkad dragon i en liten kastrull och koka tills två matskedar vätska återstår. Sila. 
Vispa äggulor och den silade vätskan i en kastrull. 
Sätt ner kastrullen i vattenbad och fortsätt vispa tills det tjocknar. 
Tag kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången och under kraftig vispning. 
Tag inte med den grumliga bottensatsen i smöret. 
Smaksätt såsen med hackad dragon, en knivsudd cayennpeppar, salt och peppar.

Foliebakad potatis
360g kokt färskpotatis
1dl finstrimlad purjulök
2tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
2tsk franska örter
50g smör 

Lägg alla ingredienser på ett aluminiumfolie, vik ihop till ett paket. Lägg på grillen med indirekt värme, lägg på locket och stek i  ca 20 minuter eller tills du hör att det fräser ordenligt i pakettet.

Tomatsallad
2st klyftade tomater
1st skivad vårlök
1tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1tsk balsamicovinäger
1tsk honung

Lägg allt i en skål och blanda

 

 

 

 
 

Kommentera inlägget här :