Sechuan Beef

 
En snabb stir fry med lagom hetta som serveras med osaltat Basmatiris av god kvalité.
 
Marinad
450g strimlat kött (½cm) 
1st uppvispat ägg
1msk veg. olja
1/2tsk salt
 
Blanda ihop allt och marinera köttet i 20 minuter.
 
0,5dl maizena
Blanda in maizenan i köttet och blanda väl så allt kött blir täckt av mjölet.

Sås
3msk Chinkiang vinegar 
2msk Shaoxing wine
1msk ljus soya
1msk mörk soya
1msk chili olja
1msk Doubanjiang 
1,5dl kalvbuljong
1msk honung
1msk maizena
 
Blanda ihop allting i en skål och ställ åt sidan.

Stir fry

0,5dl jordnötsolja
½st gul lök skivad
½ grön paprika i strimlor
½ röd paprika i strimlor   
6st torkade chilis
1msk mosad ingefära
1msk mosad vitlök
rostade sesamfrön till garnering
 
Sila bort överflödig vätska från köttet och blanda i maizenan, låt lite av maizenan vara torr på ytan. 
Värm oljan i en nonstickpanna till medelvärme . Lägg i biffen och se till så inte köttbitarna rör i varandra så allt kladdar ihop.
Låt köttet steka på ena sidan i 2 minuter eller tills det fått en gyllene färg, vänd bitarna och stek runt om på lika sätt. Ta upp köttet med en hålslev och lägg på ett fat och låt vila i 3 minuter.
Värm upp pannan igen till medelvärme du ska ha ca 2msk olja kvar i pannan om inte så tillsätt mer.
Lägg i lök, paprika, och torkad chili, stek 1 minut.
Tillsätt ingefära och vitlök, stek 30 sekunder under omrörning. Rör runt i såsen så maizenan blandas och inte ligger i botten. Häll sedan i pannan under omrörning och låt sjuda tills den tjocknat lite.
Lägg i köttet och rör runt så det blandas med såsen. Lägg upp allting på ett fat, strö över sesamfrön och servera med osaltat basmatiris.

 

Kommentarer :

#1: Anita

Wow såå gott :D

skriven

Kommentera inlägget här :