Grahamsbröd med morötter

 
Oftast när man bakar så blir botten ganska ogräddad, då är ett bra tipps att värma upp ett stål från gourmetsstål.se för då får du en bättre undervärme som ger brödet en krispigare yta. Är du sugen på ett stål så ange instakocken på rabattkoden så får du 10% rabatt på köpet.
Här kommer ett recept på ett jättegott bröd!
 
Grahamsbröd 
7,5dl vatten
5dl grahamsmjöl
2st finrivna morötter
50g jäst
2msk smält smör
1msk salt
9dl vetemjöl
 
Lägg grahamsmjölet i en bunke, koka upp vattnet och häll på, rör och låt temperaturen sjunka till 37°. Lägg över i en degblandare, smule ner jästen och blanda tills jästen löst sig. Tillsätt resetraden av ingredienserna och låt blanda i 10 minuter. Låt jäsa i 40 minuter. Lägg degen i en väl smord ugnsfast form 30X40cm, skär ut 24st bitar med en degskrapa eller kniv och låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 225° med ett gourmetstål i. Ställ formen på gourmetstålet och grädda i 20 minuter.
 

Kommentera inlägget här :