Pappardelle med helstekt kycklingbröst och citrondijonsås

 
Den här citrondijonsåsen är i en klass för sig, sen jag skapade den för ca:25 år sedan har många fallit pladask och jag har fått så mycket beröm för den. Såsen passar perfekt till kyckling och vit fisk. Det bästa är att såsen är så enkel att göra.
Ostrivjärnet kommer ifrån Birkaknivar.se
 
 4st kycklingbröst
 
Stek kycklingfiléerna på båda sidorna i en stekpanna med rapsolja. Lägg över i en form och baka av i ugnen i ca:25 minuter eller till du har en innertemperatur på 72 grader. Låt filéerna vila i några minuter innan du skivar upp dom.
 
Citrondijonsås
5dl vispgrädde
½st finhackad gul lök
Saften & zesten från 1st ekologisk citron
10g + 100g smör
1tsk Dijonsenap
s/p
 
Reducera ner grädden till hälften.
Smält smöret (10g) i en panna, fräs löken på medelvärme. Lägg i citronskalet och saften låt fräsa några minuter, det får inte ta färg. Slå på grädden och lägg i senapen och låt det hela småputtra i 15 minuter, montera ner det resterande smöret och smaka av med salt och peppar.
 
Citrondijonsås
½st finhackad gul lök
Saften och skalet från 1st citron
2msk dijonsenap
3msk kycklingfond
5dl vispgrädde
30g smör
Salt 
Vitpeppar
 
Fräs löken med skalet från citronen i smör på medellåg värme tills löken blir mjuk och genomskinlig utan att ta färg. Slå på saft och senap, låt puttra någon minut. Häll i grädden och fonden, låt reducera till en lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
Koka pastan enl. anvisning på paketet.
Blanda in färsk spenat i den färdigkokta pastan och drizzla in lite olivolja av god kvalité.
 
 

Kommentera inlägget här :