Fläskkotletter med örter & äpplen i skysås

 
En höstlig och jättegod middagsrätt med fläskkotletter, örter och äpplen. Vi serverade med klyftpotatis men det går även bra att servera med ett gott Basmatiris om man föredrar det.
 
 
4st fläskkotletter med ben
1 1/2msk + olivolja
1msk + 1msk smör
1,2dl hönsbuljong
3msk madeira
1msk salt
2tsk grovmalen svartpeppar
1tsk Dijonsenap
1msk strimlad färsk salvia
1 1/2tsk hackad färsk rosmarin
2st skivade äpplen Gravenstein
1st tunnskivad röd lök
 
Värm upp en stekpanna till lite över mediumvärme, häll i oljan och lägg i smöret, krydda köttet med salt och peppar, stek kotletterna tills de får en kärntemperatur på 68° och ta upp kotletterna och lägg på ett fat. 
Tillsätt oljan och smöret i pannan och låt smöret smälta. Lägg i salvia, rosmarin, äpple och lök, stek under omrörning på medelvärme 4 minuter. Tillsätt buljongen, dijonsenap och kotletterna och låt sjuda i 3 minuter.
 
Servera genast.
 
 

Kommentera inlägget här :