Buljongen till den här soppan är så sprängfylld av goda smaker och aromer, det finns även en chilihetta i den som man kan avgöra själv hur mycket man tål eller tycker om, det enda man inte ska kapa ner på är mängden Dou Ban Jiang (het chilibönspasta) då den är direkt avgörande för smaken.
Sichuan Beef
1kg skivad nötinnanlår
2½l vatten
Koka upp vatten lägg i köttet och låt koka i 15 minuter, sila bort vattnet och spola av köttet med kallt vatten.
Buljongen
2msk jordnötsolja
2msk Dou ban jiang
3-4st torkade chilis (10-50 000 scoville)
Stek Dou ban jiang och chilis i olja 30 sekunder på medelvärme.
Tillsätt:
2st skivade vitlöksklyftor
1msk riven färsk ingefära
1st grovt skivad purjolök
½ klyftad rödlök
2msk soya
1msk shaoxing vin
Stek allt med dou ban jiang tills purjolöken blir mjuk. lägg i köttet och stek 3 minuter till.
Tillsätt:
1st klyftad tomat
2st lagerblad
2st stjärnanis
1msk sichuanpeppar
1st kanelstång
½tsk hela kryddnejlikor
½ muskotnöt
10st kardemummakärnor
2l köttbuljong
.
Tillsätt alla ingredienser, sänk värmen och sjud tills köttet blir mört, ca 30-40 minuter.
Plocka upp köttet och sila buljongen, släng kryddblandningen.
Slå tillbaka buljongen i grytan och lägg i köttet.
Servera med nudlar som tillagas enligt förpackningen.
Garnera med skivad vårlök.