
Så gott ibland med Bruna bönor, tillagade helt klassiskt med stekt Bogfläsk.
Bruna bönor
500g bruna bönor
1,5L vatten
3-4 msk sirap
2-3 msk ättiksprit 12 %
½-1tsk salt (all smaksättning efter eget tycke)
1,5L vatten
3-4 msk sirap
2-3 msk ättiksprit 12 %
½-1tsk salt (all smaksättning efter eget tycke)
Rensa och skölj bönorna och blötlägg dem över natten, ca: 8 timmar.
Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med salt och vatten.
Häll av vattnet, lägg bönorna i en kastrull och fyll på med salt och vatten.
Koka sakta under lock tills bönorna är mjuka, koktiden varierar mellan 1 1/2 och 2 timmar eller mer. Späd med vatten om det behövs.
Smaka av med sirap och ättika och ev. mera salt.
Smaka av med sirap och ättika och ev. mera salt.