Indonesiska Vårrullar

 
Det här är definitivt de godaste vårrullarna som vi har gjort och skillnaden från de kinesiska är att här gör man en sås som tillförs i fyllningen som både ger saftighet och en supergod smak.
 
Fyllningen
400g färsk kycklingfilé finhackad
125g vermicellinudlar grovt skurna
8st torkade shitake blötlagda i 30 minuter, ta bort foten, krama ur vätskan och fintärna
2st morot riven
50g böngroddar grovt genomskurna
8st stora vitlöksklyftor finhackade
4st vårlök finhackade
1msk ingefära finhackad
 
såsen
3msk kecap manis
4 1/2msk ostronsås
1msk fisksås
Juicen från 1st lime
1/2tsk salt
 
Vårulleblad
 
Blötlägg vermicelli i hett vatten, Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
Fräs svampen i olja på medelhög värme i 3 minuter, Lägg i morot, vitlök, ingefära, vårlök, böngroddar fräs i 3 minuter, lägg över i en skål.
Fräs den finhackade kycklingen tills den blir klar, tillsätt grönsakerna och blanda runt, häll i såsen och blanda, låt fräsa till all vätska absoberats, tillsätt vermicellin och blanda ordentligt.
Kyl ner kycklingfräset helt.
Fyll och vik vårrullarna. Frittera i olja på 180° tills de blir gyllene.
 
 
 

Kommentera inlägget här :