Sjömansbiff

 
 
Det var länge sen vi gjorde denna kulinariska köttgryta som är busenkel att slänga ihop, servera med lite saltgurka och ett glas iskall öl, det passar finfint ihop!
 
Sjömansbiff
600g skivat ytterlår, rostbiff eller liknande
4st stora gula lökar skivade
800g skivad potatis
8dl köttbuljong
4dl mörk öl
1msk tomatpuré
2st lagerblad
6st kryddpepparkorn
10st vitpepparkorn
Mjöl
Smör
Olja
Salt & peppar

Bryn den skivade löken i smör och olja tills löken fått lite färg och blivit mjuk, ta upp löken och ställ åt sidan. Skiva köttet i ½cm tjocka skivor och vänd i mjöl, smält smör och olja i en stekpanna på hög medelvärme, bryn köttet på båda sidorna tills det fått en fin färg, ta upp köttet och ställ åt sidan, deglasera pannan med lite av buljongen. Skala och skiva potatisen i 1/2cm tjocka skivor.

Rosta lagerbladen lite lätt i en stekgryta, varva potatis, kött och lök i grytan, lägg i pepparkornen, slå på ölen, buljongen och deglaseringen från pannan. Låt småkoka tills köttet är mört ca 1 1/2 timme. 

 

Kommentera inlägget här :