Det här är en i vårt tycke bland de godaste sopporna med dumplings som vi har gjort, älskar smakerna och hettan från chilioljan i buljongen, älskar smakerna på fyllningen i dumplingsarna, ett perfekt recept enl. oss 😍
Dumplings
1pkt dumlingsblad
340g kycklingfärs
1,5tsk riven ingerfära
1,5tsk riven vitlök
1,5msk soyasås
1msk ostronsås
1tsk grovmalen svartpeppar
200g grovriven zucchini
1msk sesamolja
1/2dl strimlad salladslök
Lägg den rivna zucchinin i en skål, tillsätt 1/2tsk salt, blanda i 1 minut och låt stå i 10 minuter. pressa bort att vätska med händerna. Lägg färsen i en skål och blanda med ingefära, vitlök, soya, ostronsås, svartpeppar och rör med fingrarna i en och samma riktning i 3 minuter. Lägg i zucchinin, salladslöken, sesamoljan och blanda väl, nu är fyllningen klar. Lägg en klick fyllning på dumplingsbladen fukta kanten med lite vatten och vik ihop.
Smakbas till soppan/1port.
2st vitlöksklyftor finhackade
1/2tsk socker
2tsk soyasås
2tsk ostronsås
2tsk kinesisk svart vinäger (chingkiang)
1tsk sichuanpeppar malen
3msk chiliolja el. efter smak
Ta fram så många skålar/portioner som ni ska göra och lägg i ingredienserna, tänk på att listan är endast en portion.
1,3L kycklingbuljong
För att få godast smak på buljongen så koka gärna egen kycklingbuljong.
Håll kycklingbuljongen kokande på medellåg värme, rör runt så det blir en ordentlig virvel och lägg i de vikta dumplingsarna en och en, virveln ska hållas igång för att förhindra att dumplingsarna ska sjunka till botten och kladda fast. Rör runt ungefär var 20:de sekund, det tar ungefär två minuter innan de flyter upp till ytan, sjud på låg värme i ytterligare 5-6 minuter.
Undvik att det börjar koka hårt för då expanderar dom för snabbt och spricker.
Sleva upp ungefär (efter smak) 2-2,5dl buljong i varje skål med smakbasen, fyll på med så många dumplings du vill ha.
Strö lite skuren vårlök på toppen och även gärna färsk koriander.
Nu är du redo att njuta av din Sichuan Chao Shou!