400g spagetti el. spaghettini
1-2brk avrunnen tonfisk i olja. (Beroende på hur mycket tonfisk man vill ha, vi gillar mycket :)
3msk kapris
2msk olivolja
1st finhackad gul lök
2st vitlöksklyftor finhackade
1st färsk chili hackad (inte från coop el. ica)
zesten från en ekologisk citron
koshersalt & svartpeppar
Brödkrutonger (så mycket du vill)
Häll 2msk olja i en stekpanna på mediumvärme, lägg i lök, vitlök och chili. rör om hela tiden tills löken börjar få färg. Lägg i tonfisken och låt puttra 2 minuter, därefter kapris och citronzest, ta bort från värmen.
Rosta brödkrutongerna krispiga och gyllene i lite olivolja.
Koka pastan enl. anv. på paketet. Spara lite av pastavattnet.
Blanda samman tonfisken och pastan och låt bli genomvarmt på låg värme på spisen, ta lite av pastavattnet och blanda in tills det inte ser torrt ut. Smaka av med salt och lite svartpeppar.
Servera genast med lite riven parmesan på toppen.