Sichuan shredded pork

 
En signaturrätt från det Sichuanska köket med många goda smaker som dansar runt i munnen, det finns en pytteliten ton av hetta men gillar man mera hetta så ta bara lite chiliolja på tallriken till serveringen.
 
300g fläskkött strimlat
2tsk Shaoxing risvin
2tsk ljus soya
3tsk vatten
en nypa salt
1sk maizena
 
Strimla köttet och lägg i marinaden 30 minuter.
 
Grönsakerna
2msk picklad chili finhackat
1tsk riven ingefära
2tsk finhackad vitlök
5g torkade cloud ear fungus el. 60g blötlagda strimlade
60g bambuskott strimlat
40g strimlad morot
1st vårlök skivad
 
Gör färdigt allt och lägg i en skål.

Såsen
1,5msk shaoxing risvin
1msk ljus soya
½msk svart soya
2msk chingkiang risvinäger
1-2msk mörkt socker (balansera själva efter smak)
1,5msk maizena
3msk olja
 
Lägg allt i en skål och blanda ordentligt.
 
Stir fry
Värm upp woken till hög värme. Tillsätt oljan och fräs köttet, ta upp och lägg i en skål när köttet blivit klart.
Stek grönsaksblandningen i 2 minuter, lägg i köttet och fräs ytterliggare 1 minut, tillsätt såsen och låt sjuda tills den blir lagom tjock.
 
Servera med ett osaltat Basmatiris av god kvalité.
 
 

Kommentera inlägget här :