Vietnamesisk Nudelsallad med kyckling

Idag hittade min fru ett recept hos Gourmetmorsan som hon gjorde till middag och himmel så gott det blev, vi höll nog på att äta ihjäl oss :)
Det är kul att surfa runt hos andra och få tips på god mat.
Receptet är direkt kopierat från Gourmetmorsan.






4 portioner

4 strimlade kycklingfiléer
Marinad till kycklingen:
3 vitlöksklyftor
2 citrongräs (endast den vita delen)
1 msk fisksås
1 tsk farinsocker

Nudelsallad:
150 gr äggnudlar
1/2 gurka i strimlor
2 salladslökar
1/2 röd lök
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk koriander
100 gr cashewnötter
250 gr blandad sallad
150 gr färska böngroddar
150 gr rivna morötter

Nuoc cham-sås:
1 röd chili (kärna ut och strimla)
1 vitlöksklyfta (pressad)
5 msk strösocker
1/2 dl kokande vatten
1/2 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft (ca 3 lime)

Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och låt den
helst stå och dra till sig i 30 min.

Blanda marinaden till kyckling och blanda med kycklingen.
Låt den dra till sig!
Koka nudlar enligt förpackningen. Dela gurkan på längden.
Skiva salladslöken, och rödlöken tunt. Grovhacka myntan
och koriandern. Finhacka nötterna. Värm lite olja i
stekpanna alt. wok och stek kycklingen tills den är färdig.
lägg sallad och böngroddar på botten i fyra djupa skålar.
Fördela nudlarna över och toppa med morötter, gurka,
rödlök, kyckling, jordnötter, mynta, koriander och salladslök.
Toppa med rostad lök! Ringla sedan över såsen, och servera
mer av såsen bredvid.




Kommentarer :

#1: Hanna

Recepten och bilderna får det att riktigt kurra i magen! Och den här vietnamesiska salladen är något jag bara måste pröva inom en snar framtid :)

skriven

Kommentera inlägget här :