Kålpudding

Här kommer ett recept på en av mina favorit rätter



1st vitkålshuvud ca 1½kg
40g smör
S/P
4msk ljus sirap
600g blandfärs
2dl vatten
1-2krm mortlad kryddpeppar

Strimla kålhuvudet, skär bort den hårda stocken. Smält smöret i en stor stekpanna Lägg i kålen och bryn den lätt. Rör om så att kålen inte bränns. Smaksätt med S/P. Ripla över den ljusa sirapen och låt steka några minuter till. Ställ åt sidan medan du blandar färsen. Blanda blandfärs med vatten, salt och peppar. Lägg hälften av kålen i en ugnssäker form. täck med färsen och täck sedan med resten av kålen. Grädda i ca 40 minuter, 175°c.
Servera med kokt potatis och hemkokt lingonsylt.

Kommentarer :

#1: Marja

Hur länge sedan var det inte man åt kålpudding, det vattnas i munnen och magen börjar knorra.

Cool bild på jordgubbarna på Gillas blogg/Anders

skriven

Kommentera inlägget här :