Seranolindad fläskytterfilé



500g Fläskytterfilé
100g tunt skivad Seranoskinka
80g Pesto ost
3msk creme fraiché
2msk finhackad Charlottenlök
S/P

Lök & Vindruvssky.

3st. strimlade charlottenlökar
15 halverade gröna vindruvor
1 vitlöksklyfta
30g smör
1½ dl rött vin
1st kalvbuljongtärning
1tsk vitlökspeppar
4msk grovskuren bladpersilja

Lägg skivor av seranoskinkan på aluminiumfolie
Skär filén på längden i fyra delar och lägg ut den på skinkan
Mixa Pestoosten med creme fraiché och bred på filén
Strö över finhackad charlottenlök och rulla sen ihop till en rulle.
Baka av i ugnen i 125grader tills innertemperaturen är 70grader.

Strimla charlottenlök och finhacka vitlök, brässera i smöret och slå sedan på rödvin samt kryddorna.
Låt sjuda i ca: 10 min.
Lägg i dom halverade vindruvorna och låt ytterligare sjuda tre min.

Ta ut köttet från ugnen och skiva i 2cm. tjocka skivor.

Till det serverade jag Broccoli och Blomkål samt rösti.

Kommentera inlägget här :