Oxfilé Provencale





Oxfilé Provencale
4pers.

600g. Oxfilé
1,2kg.Potatis
6 Vitlöksklyftor
200g. smör + 100g. till stekning
Bladpersilja
1/4 citron
Grovmalen svartpeppar
Salt

Kvist tomater
Bacon
Sparris
1msk.Råsocker
1msk.Vinäger

Gör så här:

Vitlökssmöret: Rör ihop smör och 5 vitlöksklyftor med saften från den pressade citronen och hackad Bladpersilja.

Potatisen: Skala Potatisen och skiva den tunt, spola av i vatten och stek sen i smör några minuter och tillsätt en finhackad vitlöksklyfta samt salt & peppar.

Krydda Oxfilén med salt och peppar, bryn den runtom i en stekpanna, lägg i ugnfast form och sätt i ugnen på 100grader och tills den har en tjärntemperatur på 60 grader.
Ta ut den och linda in den i aluminiumfolie, höj sedan temperaturen i ugnen till 225grader för tillagning av potatisen.

Lägg potatisskivorna som du har stekt i en form och baka i ugnen tills dom blir mjuka.

Skiva Oxfilén i halvcentimeter tjocka skivor och lägg ovanpå potatisen, klicka ut vitlökssmöret ovanpå köttet.
Baka av i ugnen tillsammans med baconlindad Sparris.

Lägg upp på en tallrik, först potatis sen köttet och den baconlindade sparrisen, sen Tomaterna som du har stekt i lite olivilja, råsocker, vitlök och vinäger.

Smaklig spis.





Kommentarer :

#1: ida

Åhh.... Är bakis just nu och har inte käkat. Blir bara ledsen av att se det här nu, är så jävla hungrig och jag vet också att det jag kommer äta kommer ju aldrig vara nåt i stil med du lagat... haha åh, är så jävla hungirg...

skriven

Kommentera inlägget här :