Jag fyller år idag och Gilla sa till mig att jag får önska mig vilken mat jag vill, bland mina topp 5 måltider som jag verkligen bara älskar smaken av så är det hennes Österrikiskt inspirerade maträtt Kyckling i surkål och vitlök.
Till den så serverade hon det godaste Rosévin som finns, Mateus Rosé.
1st. hel Färsk Kyckling
1brk surkål i vitt vin
2 solovitlökar (grovhacka)
1 stor gul lök (grovhacka)
3dl grädde
3msk Grahamsmjöl
2tsk hel kummin
3tsk paprikapulver
1 kycklingbuljong tärning
s/p
Stycka kycklingen i grova bitar.
Hetta upp 1 dl. olja i en stor gryta och lägg i lök, vitlök och alla kryddorna samt buljong, låt fräsa lite grann och lägg därefter i dom grovstyckade kyckilngbitarna.
Bryn runt omkring, slå på 4dl. vatten och låt puttra ca:25 min.
Blanda under tiden Grahamsmjölet med grädden och slå över långsamt under omrörning i grytan och låt få ett uppkok.
Till sist slå på surkålen och låt det koka upp, smaka av med salt & peppar.
Servera med Basmatiris och surdegsbröd.
Garnera med färsk röd paprika.
Smaklig spis :)
Till den så serverade hon det godaste Rosévin som finns, Mateus Rosé.
1st. hel Färsk Kyckling
1brk surkål i vitt vin
2 solovitlökar (grovhacka)
1 stor gul lök (grovhacka)
3dl grädde
3msk Grahamsmjöl
2tsk hel kummin
3tsk paprikapulver
1 kycklingbuljong tärning
s/p
Stycka kycklingen i grova bitar.
Hetta upp 1 dl. olja i en stor gryta och lägg i lök, vitlök och alla kryddorna samt buljong, låt fräsa lite grann och lägg därefter i dom grovstyckade kyckilngbitarna.
Bryn runt omkring, slå på 4dl. vatten och låt puttra ca:25 min.
Blanda under tiden Grahamsmjölet med grädden och slå över långsamt under omrörning i grytan och låt få ett uppkok.
Till sist slå på surkålen och låt det koka upp, smaka av med salt & peppar.
Servera med Basmatiris och surdegsbröd.
Garnera med färsk röd paprika.
Smaklig spis :)