Wienerschnitzel med LCHF panering



Fattar ni !? Nu behöver vi inte utesluta att panera kött och fisk nå mer och kan njuta av en klassiker såsom Wienerschnitzel och hålla oss på låga kolhydrater.
Från LCHF butiken i Malmö kommer dom flesta av dessa torra ingredienser.

Recept för 2 pers.

2x125g. utbankad kalvinnanlår
2msk linfrö
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpappar
100g smör
2msk olja

Dubbelpanering

Vänd köttet i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare köttet i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i schnitzlarna och stek till gyllenbrun yta.
Servera med citron, kapris, anjovis och gröna ärtor.

Vid första tuggan tyckte vi under ett gemensamt mmmmm att det smakade precis som klassikern men efter ett tag tyckte vi att det var ännu godare...en underdrift är att vi höll på att äta ihjäl oss ikväll ;)



Kommentarer :

#1: Johan

TACK för detta recept - äntligen fungerande panering, jag har verkligen saknat det. Precis som du säger: bättre än originalet. Från och med nu är du min köksguru:)

skriven

Kommentera inlägget här :