Gott nytt år !!!















På Nyårsafton firade jag & min fru 8 år som gifta och det firade vi med en helt underbar middag och gott bubbel till.
Gott Nytt år och gott slut på det gamla !

Hummercocktail med limeaioli med avocadoolja

Stjärtköttet och klorna från två hummrar
1dl gröna ärtor
4st gröna sparrisar skurna i ½cm tjocka skivor
2st finhackade kokta ägg
3msk finhackad gräslök
2dl machesallad
120g sikrom
2st fintärnad avocado
Skär stjärtköttet i mindre bitar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, spara knopparna till garnering.
Blanda alla ingridienser förutom sikrom och sparrisknopparna. Lägg blandningen i cocktailglas och garnera med sparrisknopparna och sikromen.

Limeaioli med avokadoolja

2rivna vitlöksklyftor
2st äggulor
2dl rapspolja
1msk avocadoolja
½tsk Dijonsenap
s/p
Vspa gulorna och senapen krämig, tillsätt avocadooljan och rapsoljan under vispning. smaka av med salt och peppar.

Oxfilé Provensale

600g putsad oxfilé
2msk cocosfett
s/p
Salta och peppra oxfilén. Smält cocosfettet i en stekpanna och bryn köttet runt om. Mjukstek den i ugne på 100 grader tills filéen får en kärntemperatur på 58 grader, slå in den i alminiumfoli och låt villa 15 minuter.
Skala och skiva zuccini i 3mm tjocka skivor. Salta och lägg dem mellan husshålspapper i 1 timme , torka av dem ordentligt och stek skivorna i smör.

Vitlökssmör

200g smör
2st finrivna vitlöksklyftor
2msk hackad persilja
2msk Philiadelphiaost
1msk pressad citron
Vispa alla ingridienser.
Lägg zuccinin på en ugnssäker form, placera oxfiléen över och klicka på vitlökssmöret. Baka av i ugnen på 200 grader tills smöret smält.

Saffrans pannacotta med trädgårdsbär


Ingredienser

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

1 paket saffran

1/2 dl sötrix

½ tsk vaniljpulver

 

 

Gör så här

Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, saffran och sötrix i en kastrull.

Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljpulvret.

Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med bären.

 

Vi blev så sugna på oxfilée provencale så vi gjorde om den till LCHF style och bytte ut potatisen med zuccini och det blev löjligt gott.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer :

#1: http://www.kerstinsfoto.se

Ser väldigt gott ut.

Önskar er båda ett riktigt gott nytt år.

skriven
#2: Henrik - Allt om LCHF

Snygga bilder! Framförallt på hummercocktailen!

skriven

Kommentera inlägget här :