Pocherad Hälleflundra med blomkåls & broccolikompott
Receptet är för fyra personer
4st á 150g Hälleflundrafilé
1dl vitt vin
5st kryddpepparkorn
2st lagerblad
1tsk salt
5vitpepparkorn
2st dillkvistar
5dl vatten
Koka upp alla ingredienser förutom fisken. Lägg i filéerna och låt koka upp, dra panna åt sidan och lägg på ett lock låt stå och dra i 15 minuter.
Kompotten
Buketter från ett blomkålshuvud och från en broccoli.
Vatten att koka i
5dl vispgrädde
100g smör
100g philadelphiaost
s/p
Koka blomkål och broccoli tills de blir mjuka, slå bort vattnet. Koka upp grädde, smör och philadelphiaosten. Slå över blomkål och broccolin och låt sjuda ca 10 minuter, mixa den till en grov konsistens smaka av med s/p.
Romsås
100g sik eller löjrom
2dl crème fraiche
1st finhackad gullök
2msk hackad dill
½dl majonäs
s/p
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Tomat och purjolölksfräs
2dl strimlad purjolök
2st tärnade tomater
50g smör
s/p
Fräs purjolöken och tomaten i smör smaka av med s/p
Oj, så smaskigt det verkar! Tror det här får bli middag i veckan, och eftersom jag äter LCHF passar det perfekt :)
skriven