

Ikväll lagade vi Älg Wallenbergare och Gilla plåtade i studion.
Receptet är för fyra personer
ingidienser:
600 g älgfärs
200g fläskfärs
salt
vitpeppar från kvarn
8 äggulor
4 dl vispgrädde
2 dl vitt färskt ströbröd
smör till stekning
Gör så här:
1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.
2. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.
Kantarellragun:
50g torkade kantareller
1 liten finhackad gullök
1dl vispgrädde
50g smör
s/p
Gör så här:
Stek lök och svampen i smör, slå på grädden och låt koka in.
Servera med kokt potatis, rödvinssås, harri coverts eller gröna ärtor och rårörda lingon.