ÄlgWallenbergare




Ikväll lagade vi Älg Wallenbergare och Gilla plåtade i studion.

Receptet är för fyra personer

ingidienser:
800 600 g älgfärs
200g fläskfärs
salt
vitpeppar från kvarn
8 äggulor
4 4 dl vispgrädde
2 2 dl vitt färskt ströbröd
smör till stekning

Gör så här:

1. Blandningen sker lättast i en matberedare. Blanda först färsen med salt, kryddor och äggulor. När färsen, som hela tiden hålls kall, är seg och homogen blandas grädden in lite i taget. Arbeta inte så mycket att färsen skär sig.

2. Forma stora biffar och vänd i ströbröd. Stek i smör på låg värme.

Kantarellragun:

50g torkade kantareller
1 liten finhackad gullök
1dl vispgrädde
50g smör
s/p

Gör så här:

Stek lök och svampen i smör, slå på grädden och låt koka in.

Servera med kokt potatis, rödvinssås, harri coverts eller gröna ärtor och rårörda lingon.