
3st kycklingfileér
2st äggvitor
2tsk maizena
Såsen
2msk risvin eller torr sherry
1tsk tabasco
2 tsk worchestershiresås
2 msk sesam olja
1msk soyasås
2msk brun farin
1/4 tsk cayenne peppar
½tsk krossad torkad chili
1 msk hackad ingefära
1st tunnt skivad morot
½ skivad grön paprika
½ skivad röd paprika
3st strimlad vårlök
3dl olja+ 2msk
Strimla kyckling tunnt, vispa äggvitan med maizenan och blanda med kycklingen. Blanda ingredienserna till såsen i en skål. hetta upp oljan och stek kycklingen tills den blir helt vit. lyft upp kycklingen och låt den vila på hushållspapper. hetta upp woken med olja igen och lägg i grönsakerna, lyft upp dem på kanten så det blir ett hål i mitten slå på såsen och koka den varm. Lägg i kycklingen och rör runt, servera med ris.