
800g blandfärs
3 äggulor
1 msk krossad grönpeppar i lag
2 dl grädde
s/p
smör att steka i.
Blanda alla ingredienser och forma till åtta stycken bollar med blöta händer.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i färsbollarna, tryck försiktigt till dom med handen, bryn på båda sidorna och lägg över dom i en ugnfast form.
Stek i ugnen på 150grader. tills dom får en kärntemeratur på 70grader.
Murkelsåsen.
2 dl förvällda finhackade murklor
1 medelstor finhackad gul lök
1tsk dijonsenap
2msk kalvfond
5dl grädde
50g smör
s/p
smält smöret och fräs löken med svampen, slå sedan på grädden, dijon och kalvfond.
Låt koka till tjock konsistens (ca:20min) smaka av med salt & peppar.
Servera med Blomkålshuvud som är gratinerat med västerbottensost.
Om man vill ha potatis till så rekommenderar jag pressad potatis som passar utmärkt till murkelsås.