Smörpocherad Kyckling med Pipérade och surkål








Smörpocherade kycklingen

4st kycklingfiléer
1msk färsk dragon
1dl smält smör
2 finskivade vitlöksklyftor
skalet och saften från en citron
1dl vitt torrt vin

Lägg filéerna i ugnssäker form och strö över dragon och vitlök, häll över smöret, vinet samt citronsaft och skal.
Klä över formen med aluminiumfolie och baka av i ugnen till en kärntemperatur på 72 grader.

Pipérade

1 medelstor gul lök skivad
2msk olivolja
1 grön och en röd paprika strimlade
1 finhackad vitlök
salt och nymald vitpeppar
1msk färsk dragon
1msk färsk basilika
1msk färsk persilja

Fräs löken oljan i cirka fem minuter på svag värme i en stekpanna, lägg i paprikan, vitlök, kryddorna samt salt och peppar och fräs i två till tre min.

Bräserad surkål

ca: 1kg surkål
1 medelstor finhackad gul lök
2 dl Alsace riesling
5dl hönsbuljong
4tsk kumminfrön
4 lagerblad
s/p
100g smör

smält smöret i en gryta och lägg i gul och vitlök, låt fräsa i två minuter.
Lägg i surkålen och låt fräsa fem minuter, slå sedan på buljongen och övriga ingredienser.
Låt sjuda i trettio minuter.


Den här maträtten är magiskt god, servera gärna med en Alsace Riesling.