Ört och vitlöksrostad Oxfilé m. grillad sparris



4 personer

720g Oxfilé
2msk finhackad rosmarin
2msk finhackad persilja
2msk finhackad basilika
2st finhackad vitlök
salt och sv peppar
50g smör
1msk olivolja

Skär oxfilén i 180 grams bitar. Blanda örterna med vitlök, salt och svartpepparn. Rulla filébitarna i blandningen.
Smält smöret i en stekpanna tillsätt olivoljan och lägg i oxfilén stek runt om och ös hela tiden med smöret över köttet till önskad kärntemeratur.
Blodigt 55°
Medium 58°
Genomstekt 62-75°

Grilla sparrisen och servera med bearnaisesås och ostgratinerad tomat samt sallad.




Kommentarer :

#1: Nina

Hoppas du får en kalas skön vecka. Lycka till imorgon.

skriven
#2: Britten Bergendahl

underbar rätt lätt att aga goood !!

skriven
#3: Anonym

Jag vill önska dig en skön och fin midsommar!!

skriven
#4: Tessibelle - Life as Me

Det ser helt underbart gott ut! :)

God fortsättning på midsommarhelgen!

skriven
#5: Stefan, Fredrika

Ser jäävligt gott ut- men hur tar man "tempen" på en 180 grams bit? :-)

skriven
#6: Jimmie

Srefan, Stick en termometer till mitten av köttet och tempa den önskad temperatur.

skriven

Kommentera inlägget här :