Ört och vitlöksrostad Oxfilé m. grillad sparris


4 personer

720g Oxfilé
2msk finhackad rosmarin
2msk finhackad persilja
2msk finhackad basilika
2st finhackad vitlök
salt och sv peppar
50g smör
1msk olivolja

Skär oxfilén i 180 grams bitar. Blanda örterna med vitlök, salt och svartpepparn. Rulla filébitarna i blandningen.
Smält smöret i en stekpanna tillsätt olivoljan och lägg i oxfilén stek runt om och ös hela tiden med smöret över köttet till önskad kärntemeratur.
Blodigt 55°
Medium 58°
Genomstekt 62-75°

Grilla sparrisen och servera med bearnaisesås och ostgratinerad tomat samt sallad.




Nina

Hoppas du får en kalas skön vecka. Lycka till imorgon.

Britten Bergendahl

underbar rätt lätt att aga goood !!

Anonym

Jag vill önska dig en skön och fin midsommar!!

Tessibelle - Life as Me

Det ser helt underbart gott ut! :)

God fortsättning på midsommarhelgen!

Stefan, Fredrika

Ser jäävligt gott ut- men hur tar man "tempen" på en 180 grams bit? :-)

Jimmie

Srefan, Stick en termometer till mitten av köttet och tempa den önskad temperatur.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress