
Grönpepparbiff
800g blandfärs
3 äggulor
1st finhackad gullök
1 msk krossad grönpeppar i lag
2 dl grädde
s/p
smör att steka i.
Stek löken i smör och låt dem svalna, Blanda löken med övriga ingredienser och forma till åtta stycken bollar med blöta händer.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i färsbollarna, tryck försiktigt till dom med handen, bryn på båda sidorna och lägg över dom i en ugnfast form.
Stek i ugnen på 150grader. tills dom får en kärntemeratur på 70grader.
Gräddsås
5dl vispgrädde
3msk kalvfond
½st finhackad lök
1st ansjovisfilé
3st mortlade kryddpepparkorn
30g smör
Fräs löken i smöret lägg i övriga ingredienser förutom s/p låt sjuda tills det reducerat till 3/4 delar. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokta ärtor, hel saltgurka och strö på persilja.
s/p
Grönpepparbiff är en favorit här hemma, mums
skriven