LCHF Foccacia brödVille testa att göra ett foccacia bröd med produkter från LCHF butiken för att se om det lyckades, jag använde bakerix som grundingrediens och sen försökt att efterlikna orginallreceptet på Foccacia.
Brödet blev fantastiskt gott, så fantastiskt gott att jag blev tvungen att ta med mig några bitar till jobbet där brödbagarna och kockar fick smaka för att ge sitt omdöme. Dom tyckte oxå det var mycket gott.
Så det måste ni testa att baka och ett tips är att servera det till goda Italienska charkprodukter.
Tänk att med bakerix lyckas man då göra allt :)

Foccacia

4st ägg
4dl bakerix
1dl cocosmjöl
1tsk bakpulver
½tsk salt
1dl+3msk olivolja (+olivolja för pensling)
1st klyfta vitlök
2tsk rosmarin
Gourmetsalt
Svarta oliver
Fetaost

Vispa äggen fluffigt med elvisp i 3 minuter, tillsätt olivoljan, bakerix, cocosmjölet och en ½tsk salt, rör runt med degkrokarna till en jämn smet. Pensla en rund anslagsring med 1dl olivolja och sätt på ett bakplåtspapper som penslats med olivolja. Lägg i brödsmeten och jämna till med en slickepott som doppas i vatten. Mixa vitlöken med 3msk olivolja och rosmarinen, pensla brödets ovansida med detta. Tryck ner oliver och fetaost i brödet och strö över flingsaltet. Grädda i 13 minuter i ugnen på 175 grader. Ta bort ringen och pensla kanten med olivolja och grädda ytterligare 5 minuter.

Kommentarer :

#1: Amanda

Mums, foccacia är ju så gott! =)

skriven
#2: Malin

Vad är en anslagsring?

skriven
#3: Maria Jallow

En anslagsring är en "form" utan botten och lock - typ den som du kan ta loss från en sockerkaksform. Finns olika storlekar beroende på vad man ska forma helt runt. Kan vara en hamburgare/potatiskaka eller i det här fallet, bröd.

skriven
#4: AnCi

Är det nåt fel på receptet eller är det månntro fel på mig? Följde receptet till punkt o pricka men det blev en torr tråkig kaka av alltihopa :( Jag som hade sett fram emot en fredag med foccacia.Skulle äggvitorna månntro i oxå?

skriven
#5: Lannérs köksblandning

Blev fel det ska vara hela äggen, har ändrat receptet.

skriven
#6: Visst ska 1 dl olja ner i smeten och inte penslas ut på anslagsringen?

Visst ska 1 dl olja ner i smeten och inte penslas ut på anslagsringen?Jag gjorde receptet innan du ändrat men tyckte det blev så torr och smulig "deg" att jag vispade vitorna separat och rörde ner samt tillsatte olivoljan... blev dock inte lika fluffigt som din såg ut att vara.

skriven

Kommentera inlägget här :