LCHF Foccacia bröd
Ville testa att göra ett foccacia bröd med produkter från LCHF butiken för att se om det lyckades, jag använde bakerix som grundingrediens och sen försökt att efterlikna orginallreceptet på Foccacia.
Brödet blev fantastiskt gott, så fantastiskt gott att jag blev tvungen att ta med mig några bitar till jobbet där brödbagarna och kockar fick smaka för att ge sitt omdöme. Dom tyckte oxå det var mycket gott.
Så det måste ni testa att baka och ett tips är att servera det till goda Italienska charkprodukter.
Tänk att med bakerix lyckas man då göra allt :)
Foccacia
4st ägg
4dl bakerix
1dl cocosmjöl
1tsk bakpulver
½tsk salt
1dl+3msk olivolja (+olivolja för pensling)
1st klyfta vitlök
2tsk rosmarin
Gourmetsalt
Svarta oliver
Fetaost
Vispa äggen fluffigt med elvisp i 3 minuter, tillsätt olivoljan, bakerix, cocosmjölet och en ½tsk salt, rör runt med degkrokarna till en jämn smet. Pensla en rund anslagsring med 1dl olivolja och sätt på ett bakplåtspapper som penslats med olivolja. Lägg i brödsmeten och jämna till med en slickepott som doppas i vatten. Mixa vitlöken med 3msk olivolja och rosmarinen, pensla brödets ovansida med detta. Tryck ner oliver och fetaost i brödet och strö över flingsaltet. Grädda i 13 minuter i ugnen på 175 grader. Ta bort ringen och pensla kanten med olivolja och grädda ytterligare 5 minuter.
Mums, foccacia är ju så gott! =)
skriven