Enbärs & citronrimmad Lax



Gilla min fru gjorde enbärs & citronrimmad Lax LCHF anpassad.
Livsmedelsverket har nu tagit bort rekommendationen att frysa laxen i ett par dygn innan och det tycker jag är bra eftersom laxens konsistens förstörs av att frysa den. Så nu är det fritt fram att använda färsk lax både till sushi gravning mm.

1kg färsk laxfilé
3msk salt
3msk sötrix
Rivet skal från ½ citron
10st krossade enbär
2st stjälkar dill
1dl vatten

Koka upp vatten, salt, sötrix, citronskalet och de krossade enbären. Låt lagen svalna.
Lägg laxen i en form och slå över lagen. Lägg på dillen, klä formen med plastfolio och lägg på en tyngd. Låt rimma i 2 dygn.








Kommentarer :

#1: Outofsweden-blogger

Alltid lika skygga foton här! =)

Älskar rå färsk lax!

skriven

Kommentera inlägget här :