Panerad Schnitzel



Den här veckan kör Coop en rajd med Helgskinka för 10:-/kg. och då passade jag på att köpa och slänga in i frysen, en helt suveränt god maträtt man kan göra på billig skinka eller om man har överbliven skinka från sitt Julbord är att panera och göra Schnitzlar.

4 port.

600g skivad skinka
2msk linfrö
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpappar
100g smör
2msk olja

Dubbelpanering

Vänd köttet i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare köttet i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i schnitzlarna och stek till gyllenbrun yta.
Servera med citron, kapris, anjovis, aromsmör och gröna ärtor.





Kommentarer :

#1: Lana

Vad gott det låter! Måste absolut prova det receptet! Tack för tipset! :)

Ha en fin dag!

//Lana

skriven
#2: Vendela

Hejsan,

här sitter jag och är lite småhungrig, då är din blogg livsfarlig. Det bara vattnas i munnen och jag vill laga alltihop. Behöver du lite nya schysta köksredskap borde du delta i Lykkas tävling. Vi har precis dragit igång den och du tävlar om 500 kronor i vår butik. Du kan spana in tävlingen här: http://www.lykka.se/blogga-och-vinn-500-kr

Lycka till med maten!

/Vendela på Lykka

skriven
#3: Monicas Mat

Bra tips fast jag skippar fibrex

skriven
#4: milla

Vilken bra ide.

skriven

Kommentera inlägget här :