
Den här veckan kör Coop en rajd med Helgskinka för 10:-/kg. och då passade jag på att köpa och slänga in i frysen, en helt suveränt god maträtt man kan göra på billig skinka eller om man har överbliven skinka från sitt Julbord är att panera och göra Schnitzlar.
4 port.
600g skivad skinka
2msk linfrö
3msk fiberhusk
3msk fibrex
½dl kokosmjöl
½dl mandelmjöl
2 ägg
1tsk salt
1krm vitpappar
100g smör
2msk olja
Dubbelpanering
Vänd köttet i mandelmjölet, sen i det uppvipade ägget.
Blanda resterande torrvaror och vänd därefter vidare köttet i det.
Låt dom ligga och vila i tio minuter.
Hetta upp en stekpanna med smöret och oljan och när smöret tystnat så lägg i schnitzlarna och stek till gyllenbrun yta.
Servera med citron, kapris, anjovis, aromsmör och gröna ärtor.
Vad gott det låter! Måste absolut prova det receptet! Tack för tipset! :)
skrivenHa en fin dag!
//Lana