
Ikväll blev vi sugna på pizza igen och eftersom vi nu hitta ett underbart recept på pizzabotten från 56 kilo så blev det en pizza med köttbular med mexikanskt inslag i smakerna. Helt fantastisk med ett glas rött eller alkoholfritt alternativ ;)
Pizzabotten till två runda.
5 dl mandelmjöl från LCHF butikrn
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1,5 dl vatten
1 ägg
2 dl riven ost
Blanda alla ingredienser och låt svälla i 10 minuter, smeta ut degen på bakklädd plåt, grädda i 225 grader i ca 10 minuter, lägg sedan på önskade ingredienser och baka färdigt i ugn tills osten smält och toppingen har fått fin färg.
Tomatsåsen
1st finhackad gullök
1st finhackad solovitlök
1brk hela tomater
1msk oregano
3msk olivolja
1msk kalvfond
1tsk salt
1tsk grovmalen svartpeppar
Fräs lökarna i olivoljan med oregano. Slå på tomaterna och kalvfonden och låt koka i 10 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar
Köttbullar Mexicostyle
400g nöttfärs
1st ägg
3msk tacokrydda från LCHF butiken
1dl finhackad gullök
1msk sötrix från LCHF butiken
4msk kokosfett deodoriserat från LCHF butiken
Smält 1msk kokosfett i en stekpanna på låg värme. Lägg i löken och låt den mjuksteka steka i 5 minuter. Häll på sötrixen och låt det sakta glasera i 15 minuter tills löken är mjuk men den får inte ta färg. Låt löken svalna och blanda ner den i färsen tillsammans med ägget och tacokryddan. Forma ganska stora köttbullar ca 20g st. Smält de resterande kokosfettet i en stekpanna och bryn köttbullarna där i runt om, men stek dem inte helt färdiga.
Börja med att breda ut tomatsåsen på pizzabottnen och sedan rikligt med ost. Lägg sedan på köttbullarna och lite fintärnad paprika och lök. Strö till sist över lite mer riven ost och gratinera i ugnen på 225 grader tills den får en fin färg.
Oj, vad hungrig jag blev! Älskar TexMex köttbullar! Då vet jag vad jag skall äta imorgon! Tack för att du delar med dig:)
skriven