Torsk med räk & hummersås



Torsk tillhör verkligen en av mina favoritfiskar. Här blev det pocherad torsk med räk & hummersås, smörstekt sparris och citrongräskokt Julienne.

Phocherad torsk
Beräkna ca 160g torskfilé per person
2st lagerblad
3st kryddpepparkorn
1tsk salt
1dl vitt vin
2st dillkvistar
5st vitpepparkorn
30g smör
1st vitlöksklyfta
2msk finhackad gullök

Smöra en låg panna med smöret och koka upp alla ingredienser förutom torsken där i. Låt koka i fem minuter. Lägg i torsken, lägg på ett lock och ta bort pannan från värmen och låt stå i tio minuter. Lyft upp torsken med en hålslev och håll varm. Spadet kan man frysa ner och använda igen eller koka ner till en fisksås.

Räk & hummersås
5dl vispgrädde
2msk hummerfond
100g räkor utan skal
1msk dill
50g smör
S/p

Koka ner grädden till 3/4 delar. Lägg i hummerfonden och låt det få ett uppkok. Smaka av med salt, peppar och vänd ner räkorna och dillen. Montera ner smöret.

Smörstekt sparris
3msk smör
2st sparrisar per person
S/p

Smält smöret i en stekpanna och lägg i sparrisen, krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om tills de får en fin färg.

Citrongräskokt Julienne
Morot
Purjulök
Zuccini
2msk finstrimlad citrongräs
Vatten
Salt

Skär grönsakerna i tändstiskstora stickor. Koka upp vattnet med citrongräs och salt, låt koka i fem minuter så smaken av citrongräset kommer ut. Lägg i grönsakerna och låt koka i 2 minuter. Sila bort vattnet.








Kommentarer :

#1: Karin

Det ser och låter fantastiskt gott ut som alltid! Ha en skön lördag!

skriven
#2: Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF

Det ser suveränt gott ut! Härligt med sparristider :-)



Ha en riktigt trevlig lördag/Annika

skriven

Kommentera inlägget här :