



Om man vill äta fisk till påsk så tycker jag att det här receptet är väldigt enkelt men ack så gott. Torsk tillhör en av mina absoluta favoritfiskar. Jag anger ofta kärntemperatur i mina recept och det är för att det finns inget bättre sätt att veta när råvaran är perfekt, så det bästa tips jag kan ge er är att införskaffa en digitaltermometer som inte är ett direkt hemmansköp, den kostar ca 150skr på en stormarknad och 59skr på IKEA.
Pestobakad torskrygg
180g torskrygg per person
Pesto Genovese gärna från Seggiano i södra Toscana utan tillsatser.
Dijonsenap
Skivad tomat
Skivad färsk lök
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar
Olivolja
Smörj en ugnssäker form med olivolja. Strö på lite flingsalt och lägg torskrygg bitarna på. Pensla varje bit med dijonsenap och sedan med peston. Lägg två skivor tomat på varje bit och skivad lök. Rippla lite olivolja på varje bit och krydda med flingsalt och grovmalen svartpeppar. Baka av dem i ugnen på 85 grader till de når en kärntemperatur på 56 grader.
Grön ärtpuré
200g gröna ärtor
1dl vispgrädde
½st finhackad gullök
20g smör
1msk kycklingfond
Vatten
s/p
Koka ärtorna och löken i vatten i 5 minuter, sila bort vattnet och häll tillbaka i en gryta. Tillsätt grädden, fonden och låt det få ett uppkok. Mixa med en mixerstav till en slät puré. Montera ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Blomkålspuré
200g blomkål
1dl vispgrädde
½st finhackad gullök
20g smör
1msk kycklingfond
Vatten
s/p
Koka blomkålen och löken i vatten i 8 minuter, sila bort vattnet och häll tillbaka i en gryta. Tillsätt grädden, fonden och låt det få ett uppkok. Mixa med en mixerstav till en slät puré. Montera ner smöret och smaka av med salt och peppar.
Servera med lite härliga legymer och pesto till.
Ett passande gott vin till är Masi Levarie nr: 6997 för 69,00