Kyckling Marengo

 

Kyckling Marengo är en maträtt som enligt legenden är att kejsar Napoleon beordrade sin köksmästare att laga en överdådig middag på kvällen efter slaget vid Marengo. Han samlade ihop allt vad han kunde få tag i och detta blev resultatet. Detta är min variant av kyckling marengo.

 

Kyckling Marengo

4st kycklingklubbor
3dl klyftade färska chainjoner
2dl tärnad röd paprika
1dl skivad svarta oliver
2dl tärnad morot
1st grovhackad gullök
3st finhackade vitlöksklyftor
500g krossad tomat
3msk kycklingfond
Salt
Svart peppar
½dl olivolja

 

Krydda kycklingen med salt och peppar och stek dem i ugnen på 175 grader tills de får en kärntemperatur på 72 grader.

Fräs lök, oliver, morot, champinjoner och paprika i olivolja och slå på de krossade tomaterna och kycklingfonden. Låt sjuda i 20 minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg upp klubborna på ett serveringsfat och slå på grönsaksröran. Servera gärna med blomkålsris.

 

 

 

Kommentarer :

#1: Victoria

Mmm så gott det ser ut:)
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

skriven

Kommentera inlägget här :