Fläskfilé med olivpesto

 
 
Vi grillade persilladekryddade fläskfiléer, gjorde en egen olivpesto och prövade Morbergs Syrah rosé till, ett otroligt gott vin för er som gillar roséviner.
 
500g skivad fläskfilé
3msk persillade från LCHF butiken
½dl olivolja
1tsk salt
1nypa grovmalen svartpeppar
 
Blanda oljan med kryddorna och låt dra i 5 minuter. Vänd fläskfiléen i blandningen och grilla dem på grillen.
 
Olivpesto
100g urkärnade svarta oliver
2dl olivolja
1st vitlöksklyfta
1dl riven parmesanost
1st kruka basilika
1dl rostade pinjenötter
s/p
Lägg alla ingredienser i en mixer förutom oljan .Mixa medans du tillsätter oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med en fräsch sallad till.

Kommentera inlägget här :