Lammrygg med grönsaksragu

 
Lammrygg med grönsaksragu och rosmarinssky.
 
4 personer
 
Lammryggen
600g Lammrygg (lammytterfilé)
Kokosfett att steka med
S/p
Färsk timjan
 
Hetta upp en stekpanna med kokosfettet. Salta och peppra lammet och lägg i pannan tillsammans med timjanen. Stek tills du får en kärntemperatur på 60 grader. Slå in den i folio och lått vila 10 minuter.
 
Grönsaksragu
1st gul morot
1st orange morot.
1st gulbeta
1st rödlök
½ grön paprika
Olivolja
Salt
Grovmalen svartpeppar
 
Tärna alla grönsakerna och fräs dem i oljan med salt och peppar.
 
Rosmarinsskyn
1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
1st rosmarinskvist
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico från LCHF butiken
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar

Raspa av bladen från rosmarinskvisten och fräs tillsammans med löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamico och låt sjuda sakta i 20 minuter. . Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Linda

Gul morot, gulbeta och diverse andra roliga grönsaker hittar jag aldrig på någon affär jag brukar handla på. Tips på var man hittar sånt i Umeå?

Svar: Stormarknadsbutikerna brukar ha lite roligare grönsaker annars är det bara att be dom beställa hem !
Jimmie Lannér

skriven

Kommentera inlägget här :