Lammrygg med grönsaksragu och rosmarinssky.
4 personer
Lammryggen
600g Lammrygg (lammytterfilé)
Kokosfett att steka med
S/p
Färsk timjan
Hetta upp en stekpanna med kokosfettet. Salta och peppra lammet och lägg i pannan tillsammans med timjanen. Stek tills du får en kärntemperatur på 60 grader. Slå in den i folio och lått vila 10 minuter.
Grönsaksragu
1st gul morot
1st orange morot.
1st gulbeta
1st rödlök
½ grön paprika
Olivolja
Salt
Grovmalen svartpeppar
Tärna alla grönsakerna och fräs dem i oljan med salt och peppar.
Rosmarinsskyn
1st finhackad scharlottenlök
½dl fintärnad morot
½dl fintärnad morot
1st rosmarinskvist
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico från LCHF butiken
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Raspa av bladen från rosmarinskvisten och fräs tillsammans med löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamico och låt sjuda sakta i 20 minuter. . Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.
3dl rödvin
1msk oxfond
3msk Aceto Balsamico från LCHF butiken
1msk smör till stekning + 50g till att blanka av skyn med
Salt och peppar
Raspa av bladen från rosmarinskvisten och fräs tillsammans med löken och moroten i 1msk smör några minuter. Slå på rödvin, oxfond, balsamico och låt sjuda sakta i 20 minuter. . Blanka av skyn med smöret under vispning och smaka av med salt och peppar.
Gul morot, gulbeta och diverse andra roliga grönsaker hittar jag aldrig på någon affär jag brukar handla på. Tips på var man hittar sånt i Umeå?