
En perfekt och supergod muffins som passar utmärkt till söndagsbrunchen. I dessa använde jag kalkonbacon men man kan stoppa i lite vad man känner för eller kanske rester från julbordet som tex rökt lax mm.
Kalkonbaconsmuffins
5st ägg
2dl cocosmjöl
1½dl mandelmjöl
½dl bake pro
3tsk bakpulver
1½tsk salt
3msk créme fraich
1½dl riven västerbottensost
2msk fintärnad grön paprika
50g smält smör + 2msk till att smörja formarna
3 droppar tabasco
100g kalkonbacon (strimmlad)
Vispa äggen till krämig konsistens. Blanda ihop alla torra ingredienser, lägg i osten, créme fraichen, paprikan, tabascon och smöret. Blanda väl med degkrokar. Häll i det uppvispade äggen och blanda på låg hastighet tills den blir jämn. Smörj en 12st muffinsform i non-stik med smör. Fördela smeten jämnt i formen och stryk till toppen med baksidan av en blöt sked. Fördela baconet i 12 lika stora delar och tryck ner dem i mitten i smeten.
Baka av i ugnen på 175o i 17 minuter.