Konversation i köket då min fru gör dressingen:
Jo så låter ofta i vårat kök då jag har en hoftare till fru men som är en jäkel på dressingar och såser !
Men vi gör ett försök på en dressing som inte smakar som någon annan jag smakat förut,den är bara så gudomligt god.
1dl olja
1 stor gul lök finfinhackad
1 hel solovitlök eller 4-5 vitlöksklyftor finfinhackade
1msk dijonsenap
1-2 tsk italiensk salladsdressingkrydda (kanske mer om man gillar smaken)
1-2tsk aromat
nu kommer det knepiga där det smakas fram, vi tycker om när dressingen blir lite ättiksstark, det ska sticka lite på tungan då man smakar av den, det starka från ättika försvinner väldigt mycket då den väl hälls på salladen.
Så prova er fram och börja med 3-5 tsk ättika.
Det här receptet är så nära hennes minne det kan komma men om ni känner att ni vill ha mer av nåt så bara krydda på...eller spä ut med mera grädde !
Den här dressingen passar nog till det flesta sallader om dom inte innehåller skaldjur, vi gjorde en kycklingsallad med det som fanns hemma men ni får prova på "egen risk" ;o)
En dressing med grädde - spännande, det har jag nog aldrig gjort. Fast vad är "krongrädde"?
skriven