Kycklingsallad med världens godaste dressing !







Konversation i köket då min fru gör dressingen:

Jag-Mäter du upp allting nu så vi får det rätt på bloggen ?
Gilla-.....näe...det kan jag inte...jag smakar ju mej fram !
Jag-Men du kan väl skriva allteftersom du häller i ?
Gilla-....jamen, det är svårt då jag bara först gör en grund och sen fyller jag på efter mitt tycke och smak...du vet, lite här och lite där, och så lite mer av det....nähä nu blev det för mycket smak av det så då får jag spä ut med det o.s.v....!?
Jag-Hmm...men kan du på ett cirka ungefär berätta hur du har gjort sen ?
Gilla-...jo, det är klart jag kan men....när "dom" inte vet hur jag vill att den ska smaka så blir det ju knepigt ...?

Jo så låter ofta i vårat kök då jag har en hoftare till fru men som är en jäkel på dressingar och såser !
Men vi gör ett försök på en dressing som inte smakar som någon annan jag smakat förut,den är bara så gudomligt god.

2 flaskor krongrädde
1dl olja
1 stor gul lök finfinhackad
1 hel solovitlök eller 4-5 vitlöksklyftor finfinhackade
1msk dijonsenap
1-2 tsk italiensk salladsdressingkrydda (kanske mer om man gillar smaken)
1-2tsk aromat
nu kommer det knepiga där det smakas fram, vi tycker om när dressingen blir lite ättiksstark, det ska sticka lite på tungan då man smakar av den, det starka från ättika försvinner väldigt mycket då den väl hälls på salladen.
Så prova er fram och börja med 3-5 tsk ättika.
Det här receptet är så nära hennes minne det kan komma men om ni känner att ni vill ha mer av nåt så bara krydda på...eller spä ut med mera grädde !

Den här dressingen passar nog till det flesta sallader om dom inte innehåller skaldjur, vi gjorde en kycklingsallad med det som fanns hemma men ni får prova på "egen risk" ;o)










Kommentarer :

#1: Fröken Dill

En dressing med grädde - spännande, det har jag nog aldrig gjort. Fast vad är "krongrädde"?

skriven
#2: Jimmie Lannér

Länk till Krongräddes sida !

http://www.arlafoodservice.se/produkter/Mjolk/Mjolk-med-lang-hallbarhet/Riddar-Krongradde-Kaffegradde_2dl/

skriven
#3: Mårtenssons kök

Det känner vi igen, numera ligger det ett litet skrivblock redo vid spisen. Alldeles för många gånger vi tänkt att vi kommer ihåg hur mycket och hur vi gör... Och nej, det har vi inte gjort:)

Kanske man skulle filmat undertiden och sen kollat och räknat hur mycket som går i?

skriven
#4: Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF

Jag fnissar för jag känner så väl igen mig med din fru... vi tar lite här och lite där... och sen när kakorna blev suveräna så får jag börja baka om och göra allt strikt för att få reda på exakta mått. Men det är ju så härligt att bara få köra på känsla och smaka sig fram. Det vore kul att få presentera ett recept som är lite så där cirka och med många höftningar haha.

skriven
#5: Emelie

Haha jag vet :)

Såg de inte först när jag lagt upp bilden men henrik såg de sen.



Men alla säger ju att hon är Henrik upp i dagen så :)



Det är nog vad Emma tänker varje dag, konstiga mamma :) lär nog bli lika pinsam som min egen var, enligt mig då :)

skriven
#6: Q

ser gott ut!

skriven
#7: Noomie

mmm..blir nog ceasarsallad idag :)

skriven

Kommentera inlägget här :