

Testade att göra chilikryddade hamburgerbröd av bakerix idag och de blev supergoda. De fick en härlig smak av hetta som passar bra till hamburgare. När jag ändå var igång i köket så tänkte jag att vi gör burgarna från grunden. Så fram med köttkvarnen och malde högrev från Nyhlens Hugosons och visst är det skillnad på färs och färs, smaken när man maler köttet själv blir mycket mera smakrikt tycker jag men what the heck, det kan vara psykiskt ;o) Burgarna gratinerade vi med mozzarellaost.
Till detta serverade vi parmachips, sallad, härliga oliver från Gourmet gruppen, saltgurka, beasås, aioli och fy fy tomatketchup ;)
Receptet är för fyra burgare.
Brödet
4dl bakerix (från LCHF butiken)
4st ägg
2msk sesamfrön
1msk Sambal Oelek
Vispa äggen och sambal oelek kraftigt i 3 minuter i en assistent eller med elvisp. Byt till degkrokar och kör ner bakerixen. Forma med blöta händer fyra stycken hamburger bröd och strö över sesamfrön. Baka i ugnen på 175 grader i 17 minuter.
Hamburgarna
800g högrev
8g salt
6g svart peppar
1msk olja
Kör högreven två gånger genom en köttkvarn. Först genom den grova skivan och sedan genom den fina. Blanda väl i de övriga ingredienserna och grilla dem på en grill eller grillpanna, eller stek dem i en torr stekpanna. Lägg på mozzarellan och låt dem smälta i ugnen inställd på grill 250 grader, det går fort så håll koll.
Aioli
2st äggulor
2dl olja
2st finrivna vitlöksklyftor
1tsk dijonsenap
s/p
Vispa äggulorna, vitlöken och senapen så det tjocknat lite, häll i oljan droppvis under vispning och smaka av med salt och peppar.
Parmachips
8st skivor parmaskinka
Lägg skivorna på bakplåtspapper och baka av dem i ugnen på 180 grader i 8 minuter.
Åh, mums!
skriven