Hamburgare med LCHF chilibröd





Testade att göra chilikryddade hamburgerbröd av bakerix idag och de blev supergoda. De fick en härlig smak av hetta som passar bra till hamburgare. När jag ändå var igång i köket så tänkte jag att vi gör burgarna från grunden. Så fram med köttkvarnen och malde högrev från Nyhlens Hugosons och visst är det skillnad på färs och färs, smaken när man maler köttet själv blir mycket mera smakrikt tycker jag men what the heck, det kan vara psykiskt ;o) Burgarna gratinerade vi med mozzarellaost.
Till detta serverade vi parmachips, sallad, härliga oliver från Gourmet gruppen, saltgurka, beasås, aioli och fy fy tomatketchup ;)

Receptet är för fyra burgare.

Brödet
4dl bakerix (från LCHF butiken)
4st ägg
2msk sesamfrön
1msk Sambal Oelek

Vispa äggen och sambal oelek kraftigt i 3 minuter i en assistent eller med elvisp. Byt till degkrokar och kör ner bakerixen. Forma med blöta händer fyra stycken hamburger bröd och strö över sesamfrön. Baka i ugnen på 175 grader i 17 minuter.

Hamburgarna

800g högrev
8g salt
6g svart peppar
1msk olja

Kör högreven två gånger genom en köttkvarn. Först genom den grova skivan och sedan genom den fina. Blanda väl i de övriga ingredienserna och grilla dem på en grill eller grillpanna, eller stek dem i en torr stekpanna. Lägg på mozzarellan och låt dem smälta i ugnen inställd på grill 250 grader, det går fort så håll koll.

Aioli
2st äggulor
2dl olja
2st finrivna vitlöksklyftor
1tsk dijonsenap
s/p

Vispa äggulorna, vitlöken och senapen så det tjocknat lite, häll i oljan droppvis under vispning och smaka av med salt och peppar.

Parmachips
8st skivor parmaskinka

Lägg skivorna på bakplåtspapper och baka av dem i ugnen på 180 grader i 8 minuter.









Kommentarer :

#1: Elena

Åh, mums!

skriven
#2: Danielas Lchf-Liv

Vad gott det lät!

Har en påse bakerix hemma som jag inte har hittat något bra recept till, men det där ska absolut testas!

skriven
#3: Mårtenssons kök

Så goda tillbehör ni har till. Och helt klart blir det godare med egenmalt kött!

skriven
#4: Per Victor

fetaostfyllda oliver?

Kolla in receptet på spaghetti på min blogg!

skriven
#5: Johanna

Underbar blogg med toppen recept!

Jag kommer att länka hit på min blogg :)

skriven
#6: Henrik Stigell

Din blogg är kunglig! Blir lite jobbigt att sitta och kolla på allting precis innan lunchen dock, haha :)



Grymt recept.

skriven
#7: Jimmie

Tack tack Henrik, det värmer i kylan att få höra det :) Jag försökte kommentera hos dig men det gick inte från blogg.se:s domän !?

Ha en fin dag !

skriven
#8: Coquina

Ååå vad gott och vilken fin blogg du har =) Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

skriven
#9: PEG

Tips från Heston Blumenthal

När du ska mala köttet (Ryggbiff) ha rikligt med salt (salt 7,2g/kg kött). Bevara köttspaghettin i samma ordning i en lång "köttkorv". Du lägger det på plastfolie c:a 30cm långt och packa på ovan på, rulla ihop det till en köttkorv och låt sitta i kylen i alla fall en timma. Sedan kär du korven i 3~4cm tjocka biffar. Som du gärna gillar om möjligt. Stek på väldigt hög värme. Så du får härlig bryning men härligt saftig lite "rare-medium" i mitten.



VIKTIGT! Låt kött vila minst 4~6minuter! Annars blir burgaren bara rinning av alla vätskor.



Här har du en video från Heston

http://www.youtube.com/watch?v=DIDusI2yW70

skriven
#10: Ulrika

Första gången jag bakade LCHF överhuvudtaget....

Blev jättegott!! Tack!

skriven

Kommentera inlägget här :