Pannbiff med vinbrässerad lök





Ja så vart det helg då, fast jag jobbar hela helgen men med ganska hyfsade arbetstider så det gör ingenting.
Idag kom det ett paket från Nyhlens Hugosons med lite gotta i så vi får se vad vi kan hitta på av det imorron ! Men här är dagens recept som blev fantastiskt gott !

39,90 för 800g 15% nötfärs denna vecka från Nyhlens Hugosons på Coop.
Så det paketet åkte ner i korgen och det blev pannbiffar med rödvinsbrässerad lök. Jag tycker det blir mer saftiga med 15% än med 10%.

Biffarna
800g nötfärs
1dl finhackad gullök
2st ägg
8g salt
1krm nymald vitpeppar
smör

Börja med att bryna löken i smör och låt dem sedan svalna. Detta både för att det blir godare smak och att de annars krymper om man lägger ner dem rå i färsen och sedan när man steker biffarna blir det hål runt där lökbitarna varit eftersom det krymt vid tillagning.
Blanda ner den svalnde löken och de övriga ingredienserna. Forma 8st biffar med blöta händer och stek dem runt om tills de fått färg. Baka sedan dem klara i ugnen på 150 grader tills önskad stektemperatur, jag föredrar runt 64 grader.

Vinbrässerad lök

4st stora gula lökar
2dl rött vin
1msk kalvfond (kommer snart att göra ett inlägg om hur man gör egna fonder)
30g smör
s/p

Skala och klyfta löken. Bryn smöret lite men det får inte bli bränt. Lägg i löken och bryn den tills den får en lätt stekt färg. Slå på vinet och fonden och låt brässera 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Till detta serverade vi frästa grönsaker och en sallad dressad med en gräddig vinegrätt.




Kommentarer :

#1: JENNYS MATBLOGG



Så himla gott :)

skriven
#2: Fröken Dill

Pannbiff = NOSTALGI! Min mamma gör nog världens godaste. Här hemma vill J alltid ha hamburgare när det vankas köttfärs på det sättet. Ska se om jag kan övertala honom till pannbiffsvarianten istället...

skriven
#3: fotograf Cecilia Möller

Tack för de fina kommentarerna på min blogg :)Speciellt ifrån en sådan matexpert.

skriven
#4: milla

Så gott, spännande med lök och vin

skriven

Kommentera inlägget här :