Pasta carbonara LCHF



Igår fick jag en briljant idé som jag vill testa. Att köra LCHF pastareceptet igenom en en pastamaskin för att få jämna spagettistrimlor och jippi det funkade, de blev helt perfekta och snygga så då fick det bli Carbonara som betyder på "Kolarhustruns vis" och i orginalreceptet ingår inte grädde men för att få upp fetthalten som är viktig i LCHF så la jag till det i maträtten.

Pastan
6 ägg
200 gram Philadelphiaost
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt

Vispa äggen kraftigt med en elvisp i ca 3 minuter. Tillsätt Philadelphiaosten och vispa den slät. Tillsätt saltet och fiberhusken och byt till degkrokar och kör den slät. Låt svälla i 10 minuter. Kavla ut smeten/degen mellan två baklåtspapper väldigt tunnt och baka av den i ugnen på 150 grader i 10 minuter. Ta bort bakplåtspapprena och låt den svalna på ett galler. Skär pastan i 10cm tjocka bitar på längden. Kör sedan den genom spagettidelen på pastamaskinen och vips så har du fina LCHF spagettin.

Carbonaran
2pkt strimlad bacon
5dl vispgrädde
6st äggulor
½dl finriven permesanost
1msk grovmalen svartpeppar
Hyvlad permesanost.

Reducera ner grädden till hälften. Stek baconet i en torr stekpanna. Slå på den ner reducerade grädden, 2st äggulor, svartpepparn och den finrivna permesanosten. Låt det få ett uppkok och blanda ner pastan och rör om. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över den hyvlade permesanen. Servera extra äggulor i snapsglas.

Servera aldrig rå äggula i skalet eftersom det kan finnas salmonella på utsidan av skalet och eftersom det inte upphettats så dör inte bakterien. Så får ni det när ni går ut och äter på restaurang så be dem byta och förklara varför för ofta finns inte kunskapen hos många.



Jag fick frågan om vad jag har för märke på Pastamaskinen så jag lägger ut en bild på den, dock från tiden då jag gjorde pasta av mjöl men här ser man hur den ser ut och det är huvudsaken.
Den är av märket "Atlas"