Bl(å)tt en Schweizerschnitzel

Mycket vandrande och mycket funderande idag på vad vi skulle äta till middag, coop forum var målet för våra inköp (såklart;) Men vi började på Indiska för att inhandla lite nytt porslin och fastnade för denna fina blåa tallrik i nån form av "sprucken" glasyr, jättefin tyckte vi och slog till. Iväg sen till coop för att hitta en passande maträtt till vår nya tallrik :) Vi fyndade Grytbitar av skinkstek för 49,90kg som vi ska göra senare i veckan men var inte riktigt sugna på det idag, så kom jag då på att jag inte hade ätit schweizerschnitzel sen Adam var länsman...typ...
Och så blev det !

4st bitar benfrikotlett á 120g
4st skivor Bruschettaskinka

100g schweizisk emmentaler

½dl pofiber

½dl hasselnötsmjöl

1dl mandelmjöl

2st vispade ägg

s/p

50g smör till stekning

 

Banka ut kotletterna tunna med en köttbank, lägg en skiva skinka på varje. Riv osten och fördela ut dem lika på varje köttbitt. Vik in kanterna först sen vik ihop dem som en plånbok. Slå Pofiber i en djuptallrik och hassel samt mandelmjöl i en annan djuptallrik, salta och peppra pofibern. Vänd schnitzlarna i pofibern, sedan i äggen se till att alla sidor blir dränkta av ägg. Blanda ihop mandelmjöl och hasselnötsmjöl. Vänd köttet i mjölblandningen och stek dem i smör som tystnat i en stekpanna, ös dem lite då och då tills dem får en fin färg. Baka av dem i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.

Servera med kokta grönsaker, jag älskar gröna ärtor men de har ju lite för mycket kolissar. Till detta serverade vi sockerärtsskott och persiljesmör.

 
Kommentarer :

#1: Anders Persson

Glöm inte den underbara vb-filén även om vi kanske kan tycka den är uttjatad/Hälsningar Anders

skriven
#2: Jenny

Har fanns det många härliga recept att inspireras av!

skriven
#3: Sara

Smaskens :)

skriven
#4: Maria

Ser jättegott ut! Har saknat panering a la LCHF så nu har jag det på print !! =)

skriven
#5: Ida

Gud vilken härli blogg ! Fylld med massa mumsig mat !

skriven
#6: sannas rum

Mums vad gott :D

skriven
#7: Robin

Jag måste få i mig mer proteiner om dagarna, så det är mycket kött, fisk och ägg som gäller för mig =) så det där passar ju perfa ^^ tack för tipset!

skriven
#8: Joy Malou

Vilka härliga färger! Jag gillar fotona här i din blogg skarpt.

- Det ser jättegott ut.

skriven

Kommentera inlägget här :